Reklam 1 Alanı

2016 Yılı Ziraat Mühendisi Alım Sayısı

Kategori : Genel - Etiketler :, , - Tarih : 05 Mart 2016

2016 ziraat mühendisi alım sayısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılında 2.071 gıda, ziraat, veteriner, harita mühendisi ve 1000 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılı Bütçe Tasarısının Meclis Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında, 2016 yılında kaç personel alınacağını açıkladı.

İşte Faruk Çelik’in 4 Mart 2015 tarihli açıklaması

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK (Devamla) – Hayvancılıkta az önce ifade ettiğim gibi, yetiştirici, besi ve süt bölgeleriyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
TİGEM arazilerine değinildi. TİGEM’de yoğun bir şekilde tohum ve damızlık çalışmalarına ağır vereceğini belirtmek istiyorum. TMO ve ESK regülasyon görevlerini yapacaklar ve lisanslı depoculuğa geçerek ürün borsasını hızlı bir şekilde kuracağız. Artık bu gereksiz tartışmalardan tarım ürünlerini çıkaracağımızı ifade etmek istiyorum.

Piyasadaki raf ve tarla fiyatlarıyla ilgili denetim ve çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Son olarak diyorum ki 72.515 personelle bütün bu çalışmaları yürütüyoruz. Buradan gıda mühendislerine, ziraat mühendislerine, veterinerlere söylüyorum, 2071 personeli de şimdi alacağız. Mühendislerimizi bu kısa dönem içerisinde alacağız. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Ayrıca bize ilgili kuruluşlar çerçevesinde de bin tane elemanı alacağımızı belirtiyorum.

Bütçemize sözlü olarak katkıda bulunan arkadaşlarımıza ve vereceğiniz oylardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Bütçemiz hayırlı olsun diyorum.

TBMM Kayıtları

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) – Yirmi beş saniye…

Efendim, çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle atama müjdesi bekleyen 2.071 gıda, ziraat, veteriner, harita mühendisi personelin bu yıl içerisinde alınacağını, 1.000 sözleşmeli personelin de ilgili kuruluşlara alınacağını bütçe vesilesiyle ifade etmek istiyorum.

İkinci olarak, Demre afet yerine ben bizzat gittim, ifade edildiği gibi. Sigortalı olan yaklaşık 300 üreticimize 20 milyon TL ödemesi şu anda yapılmaktadır. Afet ödeneği tahsisi için Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığına, Bakanlığımızca da ayrıca bilgi verilmiştir. Sigortalı olmayanlarla ilgili çalışma o birimimiz tarafından sürdürülmektedir.

Yem bitkileri destekleriyle ilgili 52 ilimizin yem bitkileri desteği ocak ayında 190 milyon TL olarak ödenmiştir, geri kalan illerimizin yem bitkileri desteği bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır. TC kimlik numarası 02’yle biten üreticilerimizin bugün hesabına yatırılmıştır.

“Pamuğa destek verecek misiniz?” diye ifade ediliyor. Bildiğiniz gibi, 2014 yılında kilograma 55 kuruş olan desteğimiz 65 kuruş olarak geçtiğimiz yıl uygulandı yüzde 20’lik bir artışla, önümüzdeki yıl da ekolojik ve ekonomik olarak en uygun havzalarda yani havza bazlı üretime geçeceğiz, pamuğa desteğimizin devam edeceğini ifade ediyorum.

At ıslahı faaliyetlerinde küçülmeye gidildiği için, bu Jokey Kulübündeki işçilerden sistemdeki küçülmeden dolayı bir çıkışlar söz konusudur.

Niğde’de OSB başvurusu şu anda yok.

Hatay’a destek olarak yalnız tarım açısından bakacak olursak 2003-2015 yıllarında 1,5 milyarlık bir Hatay’a tarımsal desteği gerçekleştirdik.

Patatesle ilgili olarak şunu ifade edeyim: 2014 yılında 4,1 milyon ton patates üretimi var iken, 2015 yılında 4,7 milyon ton; yüzde 14’lük bir artış söz konusu. Aylık tüketimimiz 300 bin ton. Dolayısıyla, stokta şu anda 710 bin ton patatesten bahsediliyor, ifade edilen 710 bin ton yani iki aylık bir patates stoğu var. Bununla ilgili, milletvekili arkadaşlarımız sıkı bir şekilde her gün kapımızda. Takip ediyoruz, Ekonomi Bakanlığımızla görüşüyoruz. Gerekirse, ihracatıyla ilgili atılması gereken bir adım söz konusuysa buna hazırlıklarımızın olduğunu burada beyan etmek istiyorum.

“Tarım danışmanlığı devam edecek mi?” Tarım danışmanlığı bu yıl itibarıyla devam ediyor. Yeni kurduğumuz sisteme entegre olmuş bir şekilde şu anda devam ettiğini belirtmek istiyorum.
Bir diğer konu kuru üzümle ilgili. Okullara geçtiğimiz yıl verdik, bu yıl içerisinde de kuru üzümle ilgili çalışmamızı şu anda sürdürüyoruz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/568998/

Yorumlar (2)
  • 05 Mart 2016 tarihinde sssss tarafından

    ziraat mühendisleri arasında peyzaj mimarlarıda var mi

  • 05 Mart 2016 tarihinde haberci tarafından

    Bakanın açıklaması bu şekilde. Şu an için detayları bilmiyoruz.

  • Yorum Yaz
    Ad Soyad :
    E-mail :
    Yorum :